Waarom House of Charcoal?

Door de jaren heen zijn naast restaurants ook steeds meer particulieren geïnteresseerd in restauranthoutskool. Samen met de opkomst van de kamado barbecues zoals o.a. de Green Egg en slow cooking is er steeds meer behoefte aan kwalitatief perfecte houtskool. Ook is de consument bij aankopen steeds meer bewust in de keuze voor eerlijk en duurzaam. Hieruit is in 2014 House of Charcoal voortgekomen. De houtskool is FSC®-Gecertificeerd en verkrijgbaar in de formaten 2,5 kg, 4 kg en 10 kg. De houtskoolbriketten zijn er in 4 kg-formaat. Kokosbriketten waar geen FSC-certificering voor nodig is aangezien hier geen bomen voor gekapt worden is leverbaar in 3 kg. Naast deze brandstoffen zijn er inmiddels witte aanmakers op paraffine basis, houtwol aanmaakkrullen en BBQ accessoires.

Naast de verantwoordelijkheid die wij nemen op het gebied van ‘MVO’ wilden we ook een kwalitatief goed product op de markt brengen. In dat kader hebben wij de houtskool laten testen door onder andere BBQ-helden en het team van PureBBQ. Hieruit kwam naar voren dat het:

• Geen afvalstoffen bevat;
• 100% natuurlijk is;
• Een lange brandduur heeft;
• Snel een hoge temperatuur behaald;
• Een constante temperatuur vasthoudt;
• Schoon opbrandt;
• Niet spettert;
• Mooie grove stukken bevat;
• Een prettige geur aan het vlees geeft.

House of charcoal – “Gewoon Gloeiend Goed!”