Het assortiment van House of Charcoal

Restaurant houtskool 10 kg FSC® 100%

Houtskool gemaakt van Acacia hout uit Zuid-Afrika oftewel Black Wattle. De houtskool van dit hout wordt gezien als één van de betere houtskoolsoorten voor allround doeleinden. Je kunt er zowel goed op grillen als Low & Slow vlees bereiden. Het beste van beide werelden.

De houtskool brand schoon op met weinig asresten, het knettert nagenoeg niet, het is de keus van de professional. Met de FCS-certificering is er tevens gedacht aan de duurzaamheid van dit product.

Houtskool 4 kg FSC® 100%

Houtskool gemaakt van verschillende soorten Acacia hardhout uit Namibië. Doordat er geselecteerd is op harde houtsoorten wordt er een hoge kwaliteit houtskool gegarandeerd. Ondanks de kleinere sortering toch een superieure kwaliteit en tevens duurzaam, het product is FSC-Gecertificeerd.

Houtskoolbriketten 4 kg FSC® 100%

Houtskoolbriketten van House of Charcoal zijn uitvoerig getest en staan voor een bovengemiddelde kwaliteit. Met deze houtskoolbriketten is een uitgebreide barbecue geen enkel probleem, want een lange brandduur is gegarandeerd! De houtskoolbriketten branden schoon op. Dat betekent dat er relatief zeer weinig asresten overblijven. De ontbrandingstijd van de houtskoolbriketten is iets meer dan 15 minuten. Ook onze briketten zijn FSC-Gecertificeerd!

Kokosbriketten 9 kg

Kokosbriketten worden gemaakt van kokosschalen. Het voordeel ten opzichte van normale briketten is dat de kokosbriketten veel langer branden, perfect voor Low & Slow. Een ander voordeel is dat er geen bomen worden gekapt om dit product te produceren.
De Kokosbriketten in de 9 kg zak van House of Charcoal komen uit Indonesië wat bekend staat als land waar de beste kokosbriketten vandaan komen. Kenners hebben deze briketten getest en met een zeer positief resultaat. De briketten brandden tijdens deze test langer dan 4 uur op 180 graden Celsius (in het begin zelfs rond de 200). Ze zijn verder hard van structuur zodat ze niet uit elkaar vallen wanneer je ze vanuit de brikettenstarter in de BBQ gooit.

Rookhout Chunks en Chips

Met rookhout van House of Charcoal geef je een heerlijke aroma aan je gerechten. House of Charcoal heeft de meest verkochte rookhout producten in haar assortiment en voor elke Chef dus de juiste rookoplossing voor jouw gerechten.
Ga je voor de zoete rooksmaak van appel- of kersenhout, de kruidige smaak van acaciahout, de milde smaak van beukenhout of de stevige rooksmaak van eikenhout?
Rookhout chunks gebruik je voor het roken van producten met een langere rooktijd. De kleiner chips gebruik je voor het roken van producten met een kortere rooktijd.
De chunks zitten verpakt in dozen van 2,3-2,5 kg en 4,5 – 5 kg. De chips in zakjes van 3 liter (ca 750 gram)

Witte Aanmaakblokjes House of Charcoal (Tray of 30 cubes)

Witte of bruine aanmaakblokjes? Dat is altijd weer een moeilijke keuze voor velen. Vergeet die twee klassiekers, House of Charcoal heeft een veel betere oplossing! De witte cubes van House of Charcoal beschikt over het beste van beide werelden. Ze branden zeer gemakkelijk, zijn geurloos, rookvrij en branden schoon op. Wilt u wel gemakkelijk uw barbecue of haardhout aan de praat krijgen, maar geen last hebben van vervelende geuren? House of Charcoal biedt u de oplossing. De witte aanmaakcubes! Dit innovatieve blokje zit per 30 stuks individueel verpakt in een tray.

Houtwol aanmaakkrullen FSC® 100%

Met deze houtwol aanmaakkrullen kunt u eenvoudig uw BBQ aansteken. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de bekende aanmaakblokjes op parafine of kerosine basis. De houtwol is voorzien van plantaardige olie waardoor deze lang branden. U creëert makkelijk één of meerdere hotspots op een nagenoeg reuk- en rookloze manier. Ook te gebruiken in openhaard of andere vuurhaarden. De Aanmaakkrullen zijn FSC-Gecertificeerd.

Light the Bag aansteekzak

Aansteekzakken worden meestal gemaakt met briketten. Deze “Light the bag” is gevuld met houtskool wat FSC-Gecertificeerd is. Het resultaat is dat de zak makkelijk aangaat en er een hele mooie verbranding ontstaat doordat er minder asresten overblijven dan met briketten.
Voor de liefhebbers van houtskool is deze houtskool aansteekzak een aanwinst!

Hoogwaardige BBQ accessoires

BBQ accessoires gemaakt van van goede materialen. Tegenwoordig is er veel te vinden op het gebied van BBQ schalen, grill schalen en sate stokjes wat bijna niets kost. De kwaliteit laat dan ook vaak te wensen over. House of Charcoal levert producten die gewoon goed zijn en blijven tijdens het BBQ-en.
Waarom risico’s nemen met het dure vlees door verbrande stokjes of een bereidingsschaal die doorbuigt waardoor .

Keramisch Rooster 3 delig

Nieuw op de Nederlandse markt is het keramisch rooster. Dit rooster geeft de warmte gelijkmatig af. Heel goed te gebruiken voor groente en visproducten, de producten vallen niet zo snel meer door het rooster.

Halve pizzasteen – set van 2 – Cordieriet Large

Halve pizzasteen – set van 2 – van cordieriet keramiek voor de large kamado’s, doorsnede 15″ – 38 cm.
Voor het maken van pizza’s, maar ook ideaal voor broden en bladerdeeg producten. Halve pizzastenen zijn ideaal voor het opdelen van de BBQ in een gedeelte met en zonder pizzasteen. Verder zijn deze te gebruiken als onderdeel van een platesetter waar je ook weer de BBQ kan indelen in een indirecte en een directe zone.
Door het gebruik van cordieriet keramiek is deze pizzasteen zeer goed bestand tegen hoge temperaturen.