Het assortiment van House of Charcoal

Restaurant houtskool 10 kg 100% FSC®

Houtskool gemaakt van Acacia hout uit Zuid-Afrika oftewel Black Wattle. De houtskool van dit hout wordt gezien als één van de betere houtskoolsoorten voor allround doeleinden. Je kunt er zowel goed op grillen als Low & Slow vlees bereiden. Het beste van beide werelden.

De houtskool brand schoon op met weinig asresten, het knettert nagenoeg niet, het is de keus van de professional. Met de FCS® certificering is er tevens gedacht aan de duurzaamheid van dit product.

Houtskool 2,5 kg 100% FSC®

Houtskool in een House of Charcoal 2,5 kg zak is afkomstig uit Zuid-Afrika en wordt gemaakt van Acacia Black Wattle hout. Houtskool van deze houtskool wordt         in een grotere sortering veel gebruikt als restaurant houtskool. In deze zak zit echter een kleinere sortering wat het geschikt maakt voor de kleinere BBQ’s zoals de mini en compact kamado’s. Met deze houtskool heeft u een snelle ontbranding, weinig asresten, een goede temperatuurbeheersing en een neutrale smaak.

Naast deze goede eigenschappen is de houtskool ook 100% FSC gecertificeerd wat betekend dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen.

Houtskool 4 kg 100% FSC®

Houtskool gemaakt van verschillende soorten Acacia hardhout uit Namibië. Doordat er geselecteerd is op harde houtsoorten wordt er een hoge kwaliteit houtskool gegarandeerd. Ondanks de kleinere sortering toch een superieure kwaliteit en tevens duurzaam door de 100% FCS certificering.

Houtskoolbriketten 4 kg 100% FSC®

Houtskoolbriketten van House of Charcoal zijn uitvoerig getest en staan voor een bovengemiddelde kwaliteit. Met deze houtskoolbriketten is een uitgebreide barbecue geen enkel probleem, want een lange brandduur is gegarandeerd! De houtskoolbriketten branden schoon op. Dat betekent dat er relatief zeer weinig asresten overblijven. De ontbrandingstijd van de houtskoolbriketten is iets meer dan 15 minuten. Ook onze briketten zijn 100% FSC® gecertificeerd!

Kokosbriketten 3 kg

Kokosbriketten worden gemaakt van kokosschalen. Het voordeel ten opzichte van normale briketten is dat de kokosbriketten veel langer branden, perfect voor Low & Slow. Een ander voordeel is dat er geen bomen worden gekapt om dit product te produceren. De speciale cilinder vorm zorgt voor een nóg grotere hitteopbrengst vergeleken met de traditionele kussentjesvorm. De kokosbriketten van House of Charcoal 3 kg komen uit Vietnam. Uit testen is gebleken dat deze langer branden dan de gemiddelde kokosbriket. Per omdoos zijn vier dozen van 3kg verpakt met een handig handvat. In elke 3kg doos zijn de kokosbriketten per kilo verpakt.

Witte Aanmaakblokjes House of Charcoal (Tray of 30 cubes)

Witte of bruine aanmaakblokjes? Dat is altijd weer een moeilijke keuze voor velen. Vergeet die twee klassiekers, House of Charcoal heeft een veel betere oplossing! De witte cubes van House of Charcoal beschikt over het beste van beide werelden. Ze branden zeer gemakkelijk, zijn geurloos, rookvrij en branden schoon op. Wilt u wel gemakkelijk uw barbecue of haardhout aan de praat krijgen, maar geen last hebben van vervelende geuren? House of Charcoal biedt u de oplossing. De witte aanmaakcubes! Dit innovatieve blokje zit per 30 stuks individueel verpakt in een tray. De verpakking is FSC.

.

Houtwol aanmaakkrullen

Met deze houtwol aanmaakkrullen kunt u eenvoudig uw BBQ aansteken. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de bekende aanmaakblokjes op parafine of kerosine basis. De houtwol is voorzien van plantaardige olie waardoor deze lang branden. U creëert makkelijk één of meerdere hotspots op een nagenoeg reuk- en rookloze manier. Ook te gebruiken in openhaard of andere vuurhaarden.

.

Light the Bag aansteekzak

Aansteekzakken worden meestal gemaakt met briketten. Deze “Light the bag” is gevuld met houtskool wat FSC® gecertificeerd is. Het resultaat is dat de zak makkelijk aangaat en er een hele mooie verbranding ontstaat doordat er minder asresten overblijven dan met briketten.
Voor de liefhebbers van houtskool is deze houtskool aansteekzak een aanwinst!

.

Hoogwaardige BBQ accessoires

BBQ accessoires gemaakt van van goede materialen. Tegenwoordig is er veel te vinden op het gebied van BBQ schalen, grill schalen en sate stokjes wat bijna niets kost. De kwaliteit laat dan ook vaak te wensen over. House of Charcoal levert producten die gewoon goed zijn en blijven tijdens het BBQ-en.
Waarom risico’s nemen met het dure vlees door verbrande stokjes of een bereidingsschaal die doorbuigt waardoor 

.

Keramisch Rooster 3 delig

Nieuw op de Nederlandse markt is het keramisch rooster. Dit rooster geeft de warmte gelijkmatig af. Heel goed te gebruiken voor groente en visproducten, de producten vallen niet zo snel meer door het rooster.

.

Pizzasteen Cordieriet Large

Pizzasteen van cordieriet keramiek voor de large kamado’s, doorsnede 15″ – 38 cm.
Voor het maken van pizza’s, maar ook ideaal voor broden en bladerdeeg producten.
Door het gebruik van cordieriet keramiek is deze pizzasteen zeer goed bestand tegen hoge temperaturen.

.